2009. január 5., hétfő

Leporolva I. - Vagy nem vagy?

A következőkben néhány régi holmit fogok leporolni, és egyben feltenni a blogra. Elsőnek a befejezetlen, összesen 2 írást tartalmazó könyvecskét teszem fel "Vagy nem vagy" címmel. A fájl utolsó módosítási ideje 2004.08.20 3:20. Ez az írás fémjelzi talán legjobban a munka elmúlt éveit, az úgynevezett "fiatal felnőttkor" kezdetét. Ízelítőnek álljon itt a könyvecske bevezetője. A teljes verzió letölthető a képre kattintva.


„Reggel kilenc, stresszesen ébredsz. A napod fele elúszott, ezt már siratni kár. Amikor kilépsz az ajtón, ne felejtsd el: ez a nap sem lesz jobb, mint az előző.”
„Este kilenc, elernyedten járatod szemedet a képernyő szélein. Középen valami ember győzködni próbál másik embereket. Amikor bebújsz az ágyba, ne felejtsd el, hogy ezt már jóval korábban is megtehetted volna.”



„Hajnali három, kegyetlen ürességre ébredsz hagyományos rémálmodból. Megkísérelsz kimenni egy pohár vízért, de túl lusta vagy hozzá. Ne felejtsd el, hogy amikor reggel felébredsz, nagyon szomjas leszel.”
„Délután három, kegyetlen ürességre ébredsz egy tetszőleges helyen. Megpróbálsz érdeklődően nézni, de rájössz, hogy felesleges, úgysem néz rád érdeklődően senki. Ne felejtsd el, hogy tulajdonképpen mindenki szarik rád.”

„Hajnali hat óra, kiszáradt a szád, az óra csipogása ébreszt. Gondolkodni kezdesz, hogy föl akarsz kelni, közben végre jön egy szép álom. Ne felejtsd el, hogy hiába kelsz korán, ugyanaz vár, mint bármikor később.”
„Este hat, órád csipogása a hazaindulásra figyelmeztet. Gondolkodni kezdesz, hogy haza akarsz menni, közben jön egy jó ötlet, és dolgozol tovább. Ne felejtsd el, hogy most valami fontosat felejtettél el.”

„Reggel nyolc óra, nyugodtan durmolsz, végre szépet álmodsz. Gondolod, hogy ez az idő hiányozni fog, de ne felejtsd el, hogy ennek a napnak a következő egy órája lesz egyedül jó.”
„Este nyolc óra, nem igazán tudod, mivel töltötted el a napot. Ráébredsz, hogy értéktelenül élsz, és ideje végiggondolod az életedet. Elkezded, de ne felejtsd el, a napnak egyedül a következő egy órája lesz ennyire rossz.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése