2009. február 3., kedd

Imádom ezt az országot!

Imádom ezt az országot! Nem igaz, hogy a magyarok között nincs összetartás! A frászt nincs!Csakhogy két fajta magyar van! A szabálytartóan össze nem tartó, illetve a szabálybenemtartásban végletekig összetartó fajta. Ez utóbbinak csodálatos példányait figyelhetjük meg az alanti videóban. (Aki nem tud vezetni: Ez az M3-as bevezető szakasza. Az autópálya leállósávja forgalom elől elzárt terület, szigorúan tilos (mellesleg életveszélyes) ott haladni.). Először a szokásos felhozatal: bunkó terepjárók, szemtelen fieszták, köcsög pözsók, nemérekrásietek fehér dobozok.



Ez lemegy párszor, a maga természetességében haladnak egymás után az autók, mindenki osztozik abban a kis izgalomban, amit a tilosban járás jelent. Mindenki siet, senki nem akadályozza a másikat: közös a buli. Jön egy kanyarodó sáv, a lekanyarodók udvariasan kiindexelnek a kanyarodósávból, hogy ne zavarják össze a leálló sávban tovább haladókat! Szép, pontos, és működik. Aztán amikorra a szemünk hozzászokik: na mi figyel a visszapillantóban? Na mi? Neem! Nem a köcsög rendőr, tudja jól, hogy ilyenkor nem kell idetolnia az arcát, egyébként az egész M3-as bedugul, aminek folytán hamarosan beáll a kanyarodósáv a hungárián, ami ha megtörtént, akkor nekiállnak a terepjárók "besunyulni" a kanyar előtt, amiből torlódás lesz, tehát hamarosan megtelik az egész körút, akkor pedig a lágymányosi hídnak is annyi, tehát a teljes délbudai közlekedésnek annyi. Nem. A rendőrök ezt tudják, tehát - kvázi balesetmegelőzési célból - távol tartják magukat ettől a helytől. De akkor mégis mi lehet? Mi?! Lássátok:

Elring lágyan, a maga megkérdőjelezhetetlen természetességében. Elvégre időre ott kell lennie, különben idegesek lesznek a nyugdíjjasok, és sok ígéretes középiskolás késik majd el óráról, és akkor mi lesz az utánpótlással?! Imádom ezt az országot! Van benne összetartás, hogyne lenne! Csak a fejét kellene levágni ennek a vízfejű országnak. De az összeset ám! Egytlen konklúzióra tudok kilyukadni: ha most betiltanánk az összes jogszabályt, akkor a nagyjából három hónapig zajló alkoholmámoros káoszból önmagától kialakulna egy tökéletesen harmonikus, jó hatásfokkal üzemelő, teljes mértékig képviseleti alapokon működő, decentralizált közigazgatás. És nem lennének tökéletes, de életszerűtlen szabályzások, ellenben azonnal kiszélesednének az utak, megépülnének a metrók, adóznának a multik, és kötélen lógnának a politikusok... Éljenek a Leállósávosok! Éljenek a Buszsávosok! Éljenek a közlekedésben kihágók!

... de sose igyatok vezetés előtt, és mindig kössétek be az öveiteket. De a legfontosabb: kurvára figyeljetek oda! Itt minden nap kresszmentes napot tartanak. :)

1 megjegyzés: